Geplaatst op: 11-4-2016

Week van de Teek van start!

Van 11 t/m 17 april is De Week van de Teek! 

Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is: het aantal teken in Nederland blijft stijgen*!

Tekenseizoen weer begonnen
De lente is weer begonnen. De tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode die vaak duurt tot oktober en waar we weer extra op moeten passen voor tekenbeten.

Veel hondenbezitters en hun huisdieren genieten deze tijd weer volop van wandelingen in de natuur en bossen. Maar dit is ook de tijd van het jaar -zeker bij warm weer-  waarin teken weer actief beginnen te worden. De teken hechten zich aan de huid van honden en katten en komen zo het huis binnen, waar zij gezondheidsrisico's voor het hele gezin kunnen vormen.

Langdurige bescherming
U kunt altijd bij ons aan de balie terecht voor een juist tekenbestrijdingsadvies voor uw hond of kat. Er zijn veel producten beschikbaar, waardoor u misschien door de bomen het bos niet meer ziet.  Samen met u bekijken we welk product het best bij uw dier past. 
Net als vaccinaties, mondverzorging en voeding, moet tekenbestrijding onderdeel zijn van de dagelijkse gezondheid van elke hond en kat!


* Bron: RIVM en Tekenradar.nl

Afbeelding: teek3