Geplaatst op: 1-7-2015
Warmte en uw kat

Warmte en uw kat

Aangezien er een hitte golf gaande is hebben we enkele tips voor u en uw kat.
Oververhitting kan namelijk zeer gevaarlijk zijn voor uw huisdier. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden en eventueel maatregelen te treffen tijdens deze warme zomerdagen.

Wanneer een kat het te warm krijgt zoekt ze zelf een plekje om te kunnen afkoelen. Het is daarom wel belangrijk dat daar de mogelijkheid toe is. Zorg voor schaduw of dat uw (buiten)kat naar binnen kan. 

Kijk uit dat natvoer niet bederft met deze warmte. Bewaar het indien nodig in de koelkast en biedt het later op de dag weer aan. Het is wellicht beter om brokjes te voeren. 

Net als de hond kan ook de kat verbranden in de zon. Op dun behaarde plekjes, zoals de neusrug of oortjes, lopen risico. Met name wit behaarde katten. 

Wanneer uw kat vervoert moet worden met de auto is het zeer belangrijk om oververhitting te voorkomen. Zet , indien aanwezig, de airco aan. Plaats eventueel een zonnescherm voor de auto ruit. Open een raampje tijdens de rit. Vertrek op het koelste moment van de dag. 
En zeer belangrijk; laat uw kat nooit alleen achter in een stilstaande auto! Binnen enkele minuten is de auto levensgevaarlijk warm.