Geplaatst op: 10-7-2013
Afbeelding: Vakantie hond

Reisadvies voor uw hond

De hond gaat met u mee naar het buitenland? Dan is het verplicht de hond ruim tevoren te laten vaccineren tegen rabiës (hondsdolheid), deze vaccinatie op te nemen in een Europees Dierenpaspoort, en de hond te laten chippen.
 
Daarnaast is het raadzaam voorzorgsmaatregelen te nemen tegen parasieten, die in het buitenland veel gevaarlijker zijn dan hier.
 
Voorkom teken
Tegen teken adviseren wij u de hond een Scalibor Protectorband om te doen. Deze band geeft een effectieve bescherming tegen teken en de door die teken overgebrachte ziekten (Babesiose, Ehrlichiose, Rickettsiose). En: deze band werkt ook tegen de zandvlieg, die de ziekte Leishmania overdraagt op de hond, en tegen de stekende muskieten die de larven van de hartworm bij zich dragen. Doe de band om 1 tot 2 weken vóór vertrek naar het buitenland. De Scalibor band werkt 6 maanden lang. De Scalibor band is veilig voor hond en mens, omdat de werkzame stof zich vanuit de band verspreidt in de vetlaag op de huid, en niet op de vacht zelf achterblijft. Verder is de band waterproof, uw hond mag gerust zwemmen met de band om.
 
Voor meer informatie over het voorkomen van teken klik hier
 
Behandel tegen wormen
Tegen de in het buitenland voorkomende vossenlintworm, haakworm en hartworm adviseren wij u de hond bij thuiskomst te ontwormen met Milbemax, en een maand later de behandeling te herhalen. (blijft u langer dan een maand in Zuid-Europa, begin dan na een maand met ontwormen en herhaal dat tot een maand na thuiskomst)
 
Voor meer informatie over het voorkomen en behandelen van wormen klik hier
 
Behandel tegen vlooien
Vanzelfsprekend moet u in de zomermaanden doorgaan met de maandelijkse vlooienbehandeling. Stronghold is daarvoor het ideale middel. Vanaf 2 uur na de behandeling mag uw hond gewoon weer zwemmen. En het is veilig te combineren met de hierboven genoemde middelen.
 
Voor meer informatie over het voorkomen en behandelen van vlooien klik hier
 
Reisziekte
Sommige dieren reizen niet graag met de auto en hebben bijvoorbeeld last van wagenziekte. Dieren met wagenziekte zijn vaak onrustig, hijgen, speekselen, smakken, en soms komt het ook tot braken. De hond laten vasten is geen oplossing, hij zal misschien niet braken omdat hij een lege maag heeft, maar heeft wel braakneigingen en voelt zich hondsberoerd. Wij hebben een nieuw, zeer effectief middel tegen wagenziekte bij honden, Cerenia. Informeer hiernaar bij de assistentes aan de balie en zorg voor een prettige reis voor hond & baas!
 
Hieronder vindt u nog enkele tips:
Zorg voor voldoende frisse lucht gedurende de reis door de ramen van uw auto een stukje open te zetten.
Rijd voorzichtig en voorkom onnodig remmen.
Zorg dat de auto niet te heet of te koud is. Honden hebben moeite hun lichaamstemperatuur snel aan te passen.
Neem gedurende lange reizen regelmatig pauze en laat uw hond uit de auto komen om te drinken.
Laat de hond wennen aan de auto door te starten met korte reizen en deze langzaam op te bouwen naar langer.
Wanneer de hond de auto associeert met een leuke activiteit, zoals een wandeling op de plek van bestemming, zal dit helpen de angst en onrust te verminderen.
Maak de eerste paard reizen voor pups zo leuk en stressvrij als mogelijk, aangezien deze ervaring bepaalt hoe ze zich nadien zullen voelen bij auto reizen.
 
Voor informatie over wagenziekte klik hier voor verdere informatie. 
 
 
Open hier de vakantie folder met veel handige tips. 
 
vakantie-met-hond