Geplaatst op: 25-1-2017

Februari is maand van het gebit!

Gebitsproblemen zijn een veel voorkomend, en helaas ook onderschat probleem.  Dit blijkt wel uit onderstaande cijfers:

  • 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen
  • 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen

Gebitsproblemen kunnen grotendeels worden voorkomen door een goede en regelmatige gebitsverzorging.  Dagelijks tandenpoetsen met een speciale tandpasta is de meest effectieve methode om het gebit schoon en gezond te houden. Verder zijn er speciale brokken verkrijgbaar die de vorming van   tandplaque en tandsteen bij de hond en kat aanzienlijk verminderen.

Ook is er een mondwater verkrijgbaar die tandplaque en dus tandsteen en een slechte adem bestrijdt.

Afbeelding: Virbac Dental range

Nieuw: dentale röntgen

Problemen aan het gebit worden door de eigenaar vaak opgemerkt doordat het dier begint te stinken uit zijn/haar bek. De stank uit de bek wordt o.a. veroorzaakt door bacteriën die zich bevinden tussen het tandsteen en het tandvlees.

Honden en katten krijgen vroeg of laat last van tandplaque, wat uiteindelijk resulteert in tandsteen. Wanneer dit niet tijdig wordt opgemerkt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van tanden en kiezen, of zelfs ontstekingen van organen. Daarom is het van belang aandacht te besteden aan het gebit van uw dier zodat deze schoon en gezond blijft.

Sinds kort hebben we bij GELRE Dierenartsen de laatste moderne digitale dentale röntgenapparatuur. Hiermee kunnen wij de gezondheid van het gebit goed in beeld brengen. De tandheelkundige zorg die wij kunnen bieden is hiermee enorm verbeterd.

De wortels van tanden en kiezen kunnen nu afzonderlijk beoordeeld worden. Gebitsproblemen die voorheen verborgen waren, kunnen we tijdig opsporen.

Afbeelding: Dentale rontgen

Korting

Gedurende de maand februari geven wij:

  • 10% korting op gebitsartikelen
  • 10% korting op de gebitsbehandeling
  • Royal Canin Dental voeding kennismakingskorting

Informatieavond over gebitsproblemen en preventie hiervan

Om meer informatie te geven over de preventie en behandeling van gebitsproblemen houden wij een infoavond voor honden- en katteneigenaren.

Waar: GELRE Dierenartsen, locatie Lichtenvoorde
Wanneer: Woensdag 1 februari
Aanvang: 20.00 uur

Graag aanmelden via [email protected] of bel: 0544-356055

Afbeelding: Infoavond gebit