Geplaatst op: 1-5-2015
Maand mei: Seniorenmaand

Maand mei: Seniorenmaand

De gehele maand mei staat bij GELRE Dierenartsen in het teken van de oudere hond en kat. Het gezegde  “ouderdom komt met gebreken”  geldt helaas ook voor onze huisdieren. Naarmate ze ouder worden, komen er vaak kwaaltjes om de hoek kijken.

Veel voorkomende problemen bij oudere honden en katten zijn:
•    Problemen met de gewrichten (o.a. pijnlijk- en/of stijfheid)
•    Veel drinken en veel plassen (o.a. bij nierproblemen)
•    Gebitsproblemen
•    Verminderde orgaanfuncties 
•    Slechter uithoudingsvermogen (o.a. bij hartproblemen)
•    Vermageren of juist aankomen
•    Knobbels en bobbels
•    Dementie

Helaas zijn niet al deze problemen te genezen, maar bij heel veel kwalen is het gelukkig wel mogelijk het leven van de oudere hond of kat een stuk aangenamer te maken. Mocht uw kleine hond ouder zijn dan 8 jaar, grote hond ouder dan 5-6 jaar, of uw kat ouder zijn dan 8 jaar, dan behoren ze tot de “senioren”. 
U bent van harte welkom op ons speciale Seniorenconsult met uw oudere hond of kat. 
De hond of kat zal uitgebreid lichamelijk onderzocht worden. Er wordt extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld hart, longen en het gebit. Mocht het dier klachten hebben dan worden deze besproken aan de hand van de ingevulde vragenlijst.
U kunt telefonisch een afspraak maken voor een van onze speciale seniorenspreekuren. 
Van tevoren krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Wij vragen u deze in te vullen en mee te nemen naar het seniorenconsult. De dierenarts zal deze met u doornemen tijdens het seniorenconsult.

Checklist hond
Checklist kat

Korting op het seniorenconsult, bloedonderzoek en urineonderzoek!
Tijdens het speciale Seniorenspreekuur geven wij 50% korting op het consult! 
Op het aanvullende urine- en bloedonderzoek geven wij 10% korting! Dit onderzoek kan op verzoek van uzelf of naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek door de dierenarts worden uitgevoerd  ter controle van de orgaanfuncties. Bijvoorbeeld aan de hand van de checklist die u van te voren heeft ingevuld of nadat er afwijkingen zijn gevonden na het seniorenconsult.

Tevens geven wij 1 + 1 gratis op de seniorenvoedingen van Specific bij het deelnemen aan het seniorenconsult! Goede voeding voor de oudere hond of kat is van wezenlijk belang, en kan een grote bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de verouderde organen of gewrichten van het dier.

Seniorenvoeding van Specific

Voor meer informatie, voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 
Eibergen                             0545-471390
Groenlo en Lichtenvoorde     0544-356055

Voor meer nieuws en leuke weetjes: houd onze Facebook-pagina in de gaten!

NB: wij houden de Seniorenspreekuren het liefst vrij voor Seniorenconsulten.  
Mocht u toch graag aanvullende behandelingen willen (bijv. vaccinaties, nagels knippen, anaalklieren ledigen), dan wordt dit voor normaal tarief in rekening gebracht.