Geplaatst op: 14-4-2017
Puppy Consultatie Bureau

Puppy Consultatie Bureau

Op de leeftijd van 9 en 12 weken komt u met uw pup bij de dierenarts voor een klinisch onderzoek en de vaccinaties. Doen er zich geen problemen voor dan ziet de dierenarts uw hond pas weer op 1 jarige leeftijd. In de periode tussen 12 weken en 1 jaar groeit uw pup het meest en verandert er veel. Hierbij kunt u denken aan het gewicht van uw hond, het gebit en bij teven aan loopsheid. Uw hond groeit en ontwikkeld zich in deze periode erg en goede voeding is juist in deze periode heel belangrijk.

Om u bij dit alles te ondersteunen hebben wij het PCB, Puppy Consultatie Bureau. Veel honden ontwikkelen een angst voor de dierenartsenpraktijk of het op de onderzoekstafel staan. Juist in hun eerste levensjaar zijn ze hier extra vatbaar voor. Tijdens het PCB kan uw pup op een ongedwongen manier de spreekkamer verkennen, waardoor het zich vertrouwd gaat voelen binnen de kliniek. Dit geeft ons de tijd om u informatie te verstrekken m.b.t. de opvoeding van uw pup  en u de gelegenheid uw vragen aan ons te stellen.

Rond de leeftijd van 4 en 6  maanden leeftijd komt u met uw hond naar de kliniek toe. Tijdens het PCB wordt uw pup door de assistente nagekeken en gewogen. We kunnen u adviseren over diverse onderwerpen, zoals vacht- en gebitsverzorging, voeding, vakantie/pension, castratie/sterilisatie, parasieten en gedrag. Op deze manier wordt uw hond nauwkeurig in de gaten gehouden en heeft u de mogelijkheid tot het stellen van allerlei vragen.