Afbeelding: borstelen kat 1

Verharen & vachtverzorging

Verharen is een normaal fenomeen bij hond en kat, maar sommige dieren verharen erger dan andere. Veel eigenaren klagen erover. Soms verharen ze erg in voorjaar en herfst, andere dieren het hele jaar door.
 
Voeding
Voor een gezonde huid en vacht is een goede voeding zeer belangrijk. De voeding moet voldoende essentiële vetzuren bevatten. Essentiële vetzuren zijn de welbekende omega 3 en omega 6 vetzuren; meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten worden niet door het lichaam zelf aangemaakt en moeten dus via de voeding opgenomen worden. Met name omega 3 vetzuren zitten vaak onvoldoende in de voeding. Bij dieren die erg veel verharen kan overstappen op een andere (kwalitatief goede) voeding een oplossing zijn. Bepaalde voermerken, zoals Specific, hebben extra visolie aan de brokken toegevoegd.
 
 
Vachtverzorging
Tijdens de verhaarperiode, gedurende 3-4 weken, kunt u uw huisdier borstelen. Niet vaker dan 1 a 2 keer per week. Teveel borstelen heeft een negatieve werking op de vacht. U kunt eventueel gebruik maken van een FURminator. Indien het borstelen onvoldoende effect heeft, of de kat laat het niet goed toe kunt u de kat naar een trimster brengen.
borstelen kat 3