Afbeelding: Liggend kitten

Nieuwe kitten

Wij zien uw jonge kitten graag opgroeien tot een gezonde volwassen kat en willen u daarbij graag helpen.
Hieronder vindt u  informatie over een aantal belangrijke zaken.
 
Ontwormingsschema
Voor de gezondheid van uw kitten en de mensen in zijn omgeving (met name kinderen) is het belangrijk uw kat regelmatig te ontwormen.
Kittens: ontwormen op de leeftijd van 3, 5, 7, 9 weken en 3, 4, 5, 6 maanden.
Volwassen kat: minimaal 4 keer per jaar ontwormen.
 
Vaccinatie en gezondheidscontrole schema
Voor een goede bescherming tegen verschillende kattenziekten is het belangrijk dat uw kitten minimaal 2 x wordt gevaccineerd: op 9 en 13 weken. Vervolgens wordt deze enting jaarlijks herhaald samen met een gezondheidscontrole.
 
Voeding
Voor een goede ontwikkeling van spieren en botten is een uitgebalanceerde voeding erg belangrijk. Kies voor uw kitten voor een speciaal kittenvoer van een kwalitatief goed merk, zoals Specific.
 
Een gezond gebit wordt onder anderen verkregen door een gezonde voeding, die grotendeels moet bestaat uit harde brokjes. Hierdoor wordt het gebit al voor een groot deel gereinigd. Leer uw kitten aan hem in de bek te kijken om tanden en kiezen te inspecteren. Hou ook de wisseling van de tanden en kiezen in de gaten, de melkelementen dienen verdwenen te zijn als de blijvende elementen zijn doorgekomen.
 
Geboorte beperking
De beste en meest eenvoudige manier is sterilisatie/ castratie op jonge leeftijd (vanaf 6 maanden). Een eenmalige ingreep met jarenlang plezier. Wilt u tijdelijk aan geboortebeperking doen, omdat u eventueel nog een nestje wilt fokken, dan kunt u de poes eventueel tijdelijk de pil geven. 
 
Als u nog vragen heeft kunt u altijd bij ons terecht, wij staan graag voor u klaar. 
 
Veel plezier met uw nieuwe huisgenoot, namens alle medewerkers van GELRE Dierenartsen.