Afbeelding: Gebits-verzorging

Gebitsverzorging hond

Ook het gebit van uw hond heeft verzorging nodig. Ze ontwikkelen net als wij tandplak en uiteindelijk tandsteen. Daarbij ontstaat er altijd ook een ontsteking van het tandvlees en tanden kunnen los gaan zitten of aangetast worden. Bij een flinke ontsteking aan het tandvlees kunnen er bacteriën in de bloedbaan komen en ontstekingen veroorzaken aan het hart, lever of nieren. Daarom is het voor onze huisdieren erg belangrijk om het gebit te verzorgen. Naast deze problemen kunnen ze ook pijn bij het eten krijgen. 

Het beste is om de tanden van uw hond dagelijks te poetsen, zodat de tandplak verwijderd wordt en er geen tandsteen kan ontstaan. Het beste is om uw hond al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan tandenpoetsen. Doe dit op een rustige en spelenderwijs en beloon ze als ze het goed doen. 

Naast het poetsen van de tanden kunnen er ook kauwstaafjes gegeven worden, die speciaal voor het gebit zijn. Door op deze staven te kauwen wordt het gebit ‘schoon’ geraspt en gaat het tandplak grotendeels weg, zodat het ontstaan van tandsteen wordt voorkomen. Naast de kauwstaven is er ook nog voeding op de markt speciaal voor het gebit. De brokken van dit  voer zijn groter en harder zodat de tanden schoon gekauwd worden. 
Voor vragen over deze producten of andere gebitsverzorgingsproducten kunt u terecht bij ons in de praktijk.