Dentale röntgen

Dentale röntgen

Problemen aan het gebit worden door de eigenaar vaak opgemerkt doordat het dier begint te stinken uit zijn/haar bek. De stank uit de bek wordt o.a. veroorzaakt door bacteriën die zich bevinden tussen het tandsteen en het tandvlees.

Honden en katten krijgen vroeg of laat last van tandplaque, wat uiteindelijk resulteert in tandsteen. Wanneer dit niet tijdig wordt opgemerkt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van tanden en kiezen, of zelfs ontstekingen van organen. Daarom is het van belang aandacht te besteden aan het gebit van uw dier zodat deze schoon en gezond blijft.

Sinds kort hebben we bij GELRE Dierenartsen de laatste moderne digitale dentale röntgenapparatuur. Hiermee kunnen wij de gezondheid van het gebit goed in beeld brengen. De tandheelkundige zorg die wij kunnen bieden is hiermee enorm verbeterd.

De wortels van tanden en kiezen kunnen nu afzonderlijk beoordeeld worden. Gebitsproblemen die voorheen verborgen waren, kunnen we tijdig opsporen.