tandheelkunde

Tandheelkunde

Ook bij dieren komen problemen met de tanden voor. Bij het jonge dier is dat vaak een verkeerde stand van de tanden of een stoornis in het wisselen van de melktanden. Volwassen dieren hebben ook vaak gebitsproblemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat  ruim 80% van de honden van drie jaar en ouder in meer of mindere mate last heeft van het gebit. De vorming van tandplak en tandsteen is daarbij de grootste boosdoener.

Maar ook afgebroken tanden kunnen een probleem vormen. Zo zien wij nog al eens afgebroken hoektanden bij sporthonden. Dit is pijnlijk en de honden kunnen hierdoor niet goed presteren. Dit kan door ons verholpen worden door het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling en restauratie van de tand. 

In onze kliniek proberen we tandheelkundige zorg op een zo hoog mogelijk niveau aan te bieden. Wij beschikken dan ook over een speciale tandheelkundige unit waarmee we de verschillende behandelingen professioneel kunnen uitvoeren.

Onze paraveterinairen hebben speciale opleidingen gevolgd op het vlak van de tandheelkundige zorg.

Uiteraard hebben wij ook veel aandacht voor het voorkomen van gebitsproblemen, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.