Afbeelding: voerbak paars

Voeding pup

Honden hebben een betrekkelijk kort darmkanaal. Alleen goed verteerbare voedermiddelen zullen voldoende in het bloed worden opgenomen. De kwaliteit van de voeding is voor een hond dus belangrijk, zeker voor een jonge hond.

De meest gemaakte voedingsfouten bij de pup zijn: teveel energie (ofwel: teveel voer) en teveel calcium. Daardoor zijn skeletafwijkingen mogelijk.

Teveel voeren, ook van een overigens uitgebalanceerde voeding, resulteert in een grotere kans op botgroeistoornissen, en leidt tot meer en ernstiger vormen van OCD en HD.

Teveel calcium in de voeding geeft een verhoogde kans op het ontstaan van botgroeistoornissen, zoals OCD. Daarom is het van belang om op jonge leeftijd de calciumopname te beperken.

Bedenk dat de meest kritische periode ligt tussen 6 weken oud en 6 maanden oud.

Kies daarom voor beperkt voeren met een voeding speciaal voor jonge honden van snelgroeiende rassen.
In die speciale brokken is de hoeveelheid calcium beperkt tot 0.8%.

Advies:    
Specific Puppy CPD- XL

Welke hoeveelheid voeren ?
De op de verpakking aanbevolen hoeveelheid is meestal teveel.

De hoeveelheid voer moet telkens worden bijgesteld, afhankelijk van de gewichtstoename, gewichtsafname en de conditie. Daarom is het aan te bevelen het dier elke 2-3 weken te wegen.

Er moet altijd zo gevoerd worden, dat de bekkenbotten en de ribben duidelijk voelbaar blijven. Vaak wordt dan opgemerkt dat de pup wat te mager zou zijn. Dat is niet waar.

Beperkt voeren komt de botvorming zozeer ten goede, met veel minder elleboogproblemen (ED) en heupproblemen (HD), dat het alleen maar in het belang van uw pup is.