Afbeelding: vakantie-met-hond

Reisadvies Europa

Reisadvies voor uw hond

De hond gaat met u mee naar het buitenland?
Dan is het verplicht de hond ruim tevoren te laten vaccineren tegen rabiës (hondsdolheid), deze vaccinatie op te nemen in een Europees Dierenpaspoort, en de hond te laten chippen.

Daarnaast is het raadzaam voorzorgsmaatregelen te nemen tegen teken, die ziekten kunnen overbrengen op uw hond, en tegen wormen.

Tegen teken adviseren wij u de hond een Scalibor Protectorband om te doen of de pipet Vectra 3D op te brengen. Deze producten beschermen niet alleen tegen teken maar o.a. ook tegen de stekende zandvlieg. Teken kunnen de ziekten: Babesiose, Ehrlichiose, Rickettsiose overdragen. De zandvlieg kan de ziekte Leishmania overdragen op de hond.

Tegen de in het buitenland voorkomende vossenlintworm, haakworm en hartworm adviseren wij u de hond bij thuiskomst te ontwormen met Milbactor, en een maand later de behandeling te herhalen. (blijft u langer dan een maand in Zuid-Europa, begin dan na een maand met ontwormen en herhaal dat tot een maand na thuiskomst)

Vanzelfsprekend moet u in de zomermaanden doorgaan met de maandelijkse vlooienbehandeling. Stronghold is daarvoor het ideale middel. Vanaf 2 uur na de behandeling mag uw hond gewoon weer zwemmen. En het is veilig te combineren met de hierboven genoemde middelen.

Klik hier voor een volledig overzicht van de invoereisen per land.

Vakantie hond