Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel

Oorsprong
De Welsh Springer Spaniel is van zeer oude en zuivere oorsprong. Sterk, vrolijk en zeer levendig, hij is vriendelijk van aard. De Welsh Springer Spaniel behoort tot de drijvende jachthonden, zijn taak is in het veld het wild op te sporen en op te stoten zodat het door de jager geschoten kan worden en vervolgens moet de Welsh het wild binnenbrengen.

Welsh Springer Spaniel

Karakter
De Welsh heeft een vrolijk en vriendelijk karakter en mag niet nerveus of aggressief zijn. Hoewel veel Welsh Springers blaffen wanneer aan de deur gebeld wordt zal bezoek over het algemeen met enthouiasme worden ontvangen. Welsh Springers zijn echte gezinshonden en het gelukkigst als ze bij “hun” familie zijn. Ze zijn intelligent, alert en energiek. Wanneer de Welsh zijn energie niet kwijt kan zal hij sneller geneigd zijn om “vervelend” gedrag te vertonen, bijvoorbeeld door zelf bezigheden te bedenken! Bij een juiste en consequente opvoeding is de Welsh een fijne gezinshond.

Welsh Springer Spaniel

Verzorging
De vacht vraagt geen intensieve verzorging. Regelmatig borstelen en 2 a 3 keer per jaar moet hij getrimd worden. De vacht is ook “zelfreinigend”. Ze kunnen nog zo zwart zijn, binnen no time is de vacht weer schoon. De haren aan de binnenkant van de oren rond de gehoorgang dienen regelmatig weggeknipt te worden, er moet “lucht” bij kunnen. De Welsh is een actieve en sportieve hond die geen genoegen neemt met een “rondje” om. Hij moet zijn energie eruit kunnen rennen. 

Bron: mevrouw A. Wetsteijn

website: Our Loyal Welsh

Welsh Springer Spaniel
Welsh Springer Spaniel