Norwich Terrier

Norwich Terriƫr

De Norwich Terriër vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië in de 19e eeuw. Zij zijn een van de kleinste Terriërs. Dit ras is laag, compact en sterk. De Norwich is gefokt om in groepen te jagen op konijnen en hazen. Daarom zijn ze in het algemeen meer sociaal dan de andere Terriër rassen. 
De Norwich Terriër is een kleine, parmantige en alerte hondje dat compact is van bouw en 
erg sterk. De Norwich Terriër heeft ook niet voor niets het voorkomen van ‘klein maar dapper’. 
Dit ras heeft een eigenwijs kopje; de donkere ogen stralen helder en levendig de wereld in en verraden een grote intelligentie. De Norwich Terriër is echt een hondje dat wel tegen een 
stootje kan. 
 
Norwich Terrier
Karakter en temperament 
De Norwich Terriër is loyaal, actief, nieuwsgierig en brutaal. Ze zijn een robuust ras, vol geest met een liefhebbend hart. Ze zijn onbevreesd en assertief, maar nooit agressief of prikkelbaar. 
De Norwich Terriër is buitengewoon intelligent. Ze geven de voorkeur aan menselijke metgezellen en kunnen goed met kinderen overweg. Met andere honden kunnen ze goed samenleven en kunnen katten als prooi zien. Ze moeten met katten dus op een vroege leeftijd gesocialiseerd worden. Socialisatie moet evengoed op een jonge leeftijd plaatsvinden, aangezien ze anders timide kunnen worden in voor hun onbekende situaties. De Norwich Terriër staat graag in het middelpunt van de belangstelling en deze pittige bemoeial vindt het heerlijk om deel uit te maken van absoluut alles wat er gebeurt in hun omgeving gebeurt. 
 
Norwich Terrier
Verzorging 
De Norwich Terriër heeft een rechte, harde en taaie bovenvacht, dat dicht tegen het lichaam ligt. Ze hebben een dikke ondervacht, waardoor dit ras redelijk goed weerbestendig is. De vacht van de Norwich komt in kleuren als rood, tarwe, zwart en bruin. Ze verharen weinig. 
De vacht van de Norwich Terriër is makkelijk te verzorgen. Dagelijks borstelen en kammen is belangrijk. Ze mogen alleen gewassen worden wanneer dat absoluut noodzakelijk. De vacht moet regelmatig getrimd worden en dit kan op 2 manieren. De eerste manier is 1 keer in de 6 maanden. De trimmer haalt dan alle ruwe haren eruit en het hondje komt dan in zijn/haar ondervacht. De andere manier is iedere 3 maanden. De trimmer ‘zet’ de vacht dan in lagen en haalt er iedere keer een laag uit. Zo komt het hondje nooit in zijn/ haar onderwol. De Norwich Terriër kan last hebben van genetische oogproblemen. Als u een Norwich Terriër koopt van een fokker aangesloten bij de rasvereniging dan zijn de ouders getest op genetische oogproblemen en vrij bevonden. 
 
Norwich Terrier
Opvoeding en training 
De opvoeding en eventuele trainingen van de Norwich Terriër moeten met liefdevolle maar consequente hand gebeuren. Een Norwich is een snelle leerling, maar heeft wel een eigen wil en heeft de neiging een tikje eigenwijs te zijn. Het is aan te bevelen in ieder geval minimaal 
een puppycursus en/of een gehoorzaamheidscursus met dit ras te volgen. Daarmee beginnen als de hond nog een pup is, is een must. 
 
Norwich Terrier
De Norwich is een veelzijdig ras en kan aan diverse hondensporten en activiteiten deelnemen. Nuttig zijn de gehoorzaamheidscursussen, maar deze kleine Terriër is ook prima geschikt voor agility (behendigheid) en flyball. Maar ook een flinke wandeling maken is allemaal aan hem besteed. De actieve bazen kunnen een aantal activiteiten combineren, want deze honden hebben genoeg energie. 
 
Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. 
Nick Hetterscheid & Lobke Kwak