Afbeelding: Erlynechoaangepast

Echografie

Voor het stellen van een juiste diagnose is het soms noodzakelijk dat er aanvullend onderzoek bij uw dier wordt gedaan. Het uitvoeren van een echografisch onderzoek is hier een goed voorbeeld van en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne gezelschapsdierenpraktijk.

Echografie is een veilige techniek want er wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze verplaatsen zich door het lichaam en kaatsen op de overgang tussen de hardere en zachte weefsels weer terug. De organen die uit zacht weefsel bestaan, ook wel de weke delen genoemd, zijn heel goed te beoordelen met de echo. Denk bijvoorbeeld maar aan lever, milt, blaas en nieren.

In onze kliniek in Lichtenvoorde  hebben we een moderne en volledig digitale echo waarmee we gedetailleerd onderzoek kunnen uitvoeren. Zo worden er dagelijks organen van de buikholte echografisch onderzocht. Dit helpt ons niet alleen in het stellen van een diagnose maar zo kunnen we ook op een veilige manier biopten nemen.

Ook bij een probleem van het hart kan de echo een meerwaarde hebben. Het laat, in tegenstelling tot een röntgenfoto, de verschillende onderdelen van het hart zien en er kunnen metingen gedaan worden om de ernst van de aandoening te beoordelen.  
 

Echo dag 28
Echo dracht bij een hond, 1 pup zichtbaar
Echo pyometra
Echo baarmoederontsteking