Afbeelding: PCB1

Puppy Consultatiebureau

Bent u de trotse eigenaar van een nieuwe pup? Gefeliciteerd! De eerste periode is voor u, maar ook voor de pup, een hele belevenis. Hij is weg bij zijn nestgenoten en gaat nu de ‘grote wereld’ in.

Misschien heeft u al vaker een hond gehad en heeft u al wat ervaring in het opvoeden en verzorgen van een jonge hond, misschien is het allemaal nieuw voor u. In beide gevallen zult u de komende tijd weer ontzettend druk zijn. Zo zult u tijd en energie moeten steken in de opvoeding van de pup, zeker in de beginfase kunt u de pup van alles leren waar u en de hond de rest van zijn leven plezier van zullen hebben. Ook is een pup natuurlijk in de groei en zult u ervoor moeten zorgen dat de pup de juiste voeding krijgt. Een goede voeding is zeker bij grote hondenrassen zeer belangrijk! Ook zaken als ontworming, vachtverzorging, etc. zijn belangrijk om aan te denken. Al met al vraagt een pup veel extra aandacht. Met een ruime fantasie kunt u het een beetje vergelijken met een baby in huis.

Een van de eerste dingen die u en uw pup waarschijnlijk zullen ondernemen in de eerste weken dat hij bij u is, is een bezoek brengen aan de dierenarts. Voor zijn vaccinaties, op 9 en 12 weken, maar misschien ook voor allerlei uiteenlopende vragen over ontworming, voeding, opvoeding en noem zo maar op. Om u hierbij te ondersteunen hebben onze assistentes, net als voor baby’s, een consultatiebureau opgezet, het Puppy Consultatiebureau.

Wat houdt het Puppy Consultatiebureau in?
Het Puppy Consultatiebureau wordt gerund door onze paraveterinair assistentes. Het houdt in dat u, na de vaccinaties op 9 en 12 weken, ook op 5 en 7 maanden leeftijd met uw pup langskomt. Tijdens een puppyconsult wordt uw pup uitgebreid onderzocht door de assistente en worden er allerlei dingen besproken die interessant zijn voor uw opgroeiende pup.
De assistente controleert onder andere samen met u de groei / het gewicht van de pup, voeding, vachtverzorging en parasieten, het gebit: wisselen van de tanden, etc.

Tevens ontvangt u van ons ‘het Groeiboek’. In dit boek vindt u allerlei nuttige informatiebrieven over de verzorging en opvoeding van uw pup. Ook zal de assistente op een groeicurve de groei en het gewicht van uw pup bijhouden. Uw opgroeiende hond wordt op deze manier nauwkeurig in de gaten gehouden en u heeft meerdere keren de mogelijkheid tot het stellen van allerlei vragen. Ook zal de pup op een positieve manier kennis maken met de dierenartsenpraktijk. Er hoeven nu immers geen vervelende dingen te gebeuren en er zijn koekjes genoeg. Zo leert uw pup dat de dierenarts niet eng is maar misschien zelfs wel leuk! Op deze manier kunt u voorkomen dat uw hond angstig en gestresst raakt bij alleen al het zien van de dierenartsenpraktijk. (En dit komt helaas nogal eens voor. Met als gevolg dat deze dieren soms moeilijk behandeld kunnen worden en zelf ook nog eens een vervelende dag hebben.) Deelname aan het Puppy Consultatiebureau is gratis.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Meldt u dan bij een van onze assistentes. Dit kan bij de balie of telefonisch (0544-356055).

 

pup tot volwassen hond
Patient van de maand: Joekel, Puppy Consultatie Bureau

Klik op de link voor een voorbeeld van het Puppy Consultatie Bureau