Afbeelding: Suuzbuik elftal

Suuz's elftal

Deze keer een klein hondje met een verhaal van “grote omvang”. Suuz, een Boomer van 1 ½ jaar was namelijk eind maart gedekt, en hoe goed dat bleek later!

De dracht verliep bij Suuz voorspoedig. Ze groeide, en groeide, en groeide….waardoor Suuz uiteindelijk een buikomvang had van wel 60 cm! Dat is  een extreem grote omvang voor zo’n klein hondje als Suuz. Ze was zo dik, dat zodra ze probeerde te gaan liggen, ze gewoon omrolde op haar rug. Arme Suuz… Wat ze dan ook heerlijk vond was lekker bij de baas op schoot liggen die dan steun gaf door tegendruk met de handen tegen de buik te geven. Zo kon ze de laatste dagen van de dracht toch nog een beetje lekker relaxen.

Op 20 mei om half vijf ’s middags is Suuz begonnen met werpen. Alles ging voorspoedig en al snel werd duidelijk dat die dikke buik van Suuz niet voor niets was. Om half 11 ’s avonds werd de 10e pup geboren! Zoveel pups bij een kleine hond als Suuz zien we niet vaak. En de volgende ochtend was er voor de baasjes van Suuz nog een verrassing. Bij het voeden van de pups bleek namelijk dat er die nacht nog een 11e pupje was geboren! Suuz is nu de trotse moeder van 2 teefjes en 9 reutjes!

Alle pups, en moeder Suuz, maken het prima en zijn kerngezond. De pups werden aan het begin wel bijgevoed met kunstmelk omdat Suuz niet genoeg melk leek te hebben voor zoveel pups. De laatste periode voor de bevalling had Suuz ook weinig gegeten en was ze wat afgevallen.  Ze had dus niet zoveel reserves meer. Door extra voeding is Suuz ondertussen weer helemaal aangesterkt. En ook de pups groeien prima. Wij wensen Suuz en alle  puppies veel gezondheid en geluk toe.

suuzmand elftal
Suuzs_elftal