Afbeelding: Spike hond fysio

Spike; fysiotherapie

Fysiotherapie helpt mensen vaak om van hun klachten te verminderen. Ditzelfde geldt ook voor dieren en daarom maken wij in onze praktijk gebruik van de kennis en kunde van  een officieel gecertificeerde dierfysiotherapeute. Regelmatig komt zij langs voor de behandeling van een dier. 

Neem nu bijvoorbeeld Spike. Bijna twee jaar geleden verstapte Spike zich op het strand in Terschelling. Na een eerste succesvolle behandeling aldaar met pijnstillers tegen een zere knie, kreeg Spike toch steeds meer last. Niet verwonderlijk want na uitgebreid onderzoek en röntgenfoto’s  zagen we dat de knie van Spike flink verdikt was en op meerdere plaatsen artrose had. Het was waarschijnlijk dat er bij de misstap in Terschelling een kruisband was gescheurd waardoor er in de maanden erna veel reactie in de knie was gekomen (iets wat trouwens typisch is voor Boxers.

Maar de knie was niet het enige probleem, ook de rug vertoonde een zwakke plek wat mede een oorzaak voor was voor het moeilijke lopen. Na advies van onze orthopedisch specialist besloten we om Spike een behandeling met ontstekingsremmers te geven en adviseerden we fysiotherapie te gaan volgen. Bij onvoldoende succes zou een operatie van de knie onvermijdelijk zijn. 

We zijn nu weer een paar maanden verder en het gaat prima met Spike! De eerste winst kwam van het ontstekingsremmende medicijn. De aanvullende sessies fysiotherapie zorgden ervoor dat het in het vervolg van de behandeling ook goed bleef gaan. De stijfheid en daarmee de pijnlijkheid van de rug verdween al snel en de eigenaar weet ons te vertellen dat Spike telkens weer erg veel baat van heeft van een fysiotherapiebehandeling. De knie zal door alle veranderingen nooit meer helemaal de oude worden, maar ook met een operatie was dat niet gelukt. Het is wel zo dat Spike met behulp van zijn oefeningen klachtenvrij kan blijven. De fysiotherapie heeft hem een operatie bespaard. Een fantastisch resultaat en daarom maken we Spike patiënt van de maand!

Spike knie fysio
De knie van Spike