Afbeelding: Rambo vishaakje

Rambo; vishaakje

Deze keer hebben we wel een hele speciale patiënt van de maand. Geen ingewikkelde operatie of zeldzame ziekte maar wel een bijzonder geval, namelijk Rambo. Deze jonge Labrador reu deed zijn naam eer aan want hij zat onlangs heel stoer met een vishaak door zijn lip in de wachtkamer. Niet dat hij nu zo graag een piercing wilde maar een ongelukje lag in dit geval om het hoekje aan de waterkant…

Rambo had een vishengel aan de kant van de sloot zien liggen en was hier, zoals een echte jonge Labrador betaamt, enthousiast op af gevlogen. Maar misschien iets te enthousiast want per ongeluk was de haak in zijn bovenlip geschoten en die wilde er maar niet zomaar uit!

Zoals u op de foto kunt zien had Rambo de haak diep in zijn lip zitten. Omdat er op deze vishaak een klein weerhaakje zat, was het niet mogelijk om de haak terug te trekken. We besloten om de haak die aan de bovenkant al bijna weer door de huid prikte, door te drukken zodat de punt van de haak met het weerhaakje gemakkelijk af te knippen zou zijn. Met een beetje geluk lukt het doordrukken van zo’n haak vlot en doet het maar even  pijn.  We besloten om het te proberen en Rambo zette zich schrap.

Al snel was de haak door de huid, knipten we de punt af en was Rambo bevrijd van zijn vishaak. Een week later spraken we de bazin van Rambo weer, de lip was prima genezen. En nu maar hopen dat hij de volgende keer goed oppast bij die gevaarlijke hengels!