Afbeelding: Molly foto kat

Kat Molly: poliep in het oor.

Molly kwam in januari bij ons op de praktijk omdat haar baasje een bloedpropje  uit het rechter oor had zien komen. Een aai over de bol vond  Molly vervelend, ze had duidelijk last van het oor. Bij nadere inspectie ontdekte de dierenarts een vlezig bolletje in de gehoorgang. Molly werd onder narcose gebracht voor nader onderzoek. Met een zeer kleine camera kon er diep in de gehoorgang gekeken worden.

Molly had een poliep in het oor!

Een poliep is een vlezige woekering die in dit geval uitging van het middenoor. Door het trommelvlies heen was de poliep in de gehoorgang gegroeid. Soms kan een poliep via de buis van Eustachius ook in de keel uitmonden, maar dat was bij Molly niet het geval.

De poliep werd chirurgisch verwijderd en bleek na histologisch onderzoek een goedaardig gezwel. Het was, met een moeilijk woord, een naso-pharyngeale poliep, bestaande uit ontstekingsweefsel, bindweefsel en epitheel.

Molly mocht met pijnstillers en antibiotica weer naar huis. Ze voelde zich al snel veel beter en krabde niet meer aan het oor!

Dr. Fritz poliep in oor Molly
De poliep in het oor
Molly anatomie_van_katten_oor_03
Anatomie van het oor van de kat