Mini na de operatie

Mini; Gerbil operatie bult

En toen was er Mini een Gerbil, een woestijnratje, met aan zijn linker zij een behoorlijk grote bult, die ook nog eens best hard groeide! Omdat de Gerbil, Mini genaamd, nog erg fit was, wilde de eigenaresse graag dat de bult verwijderd zou worden. Daar draaien wij onze hand niet voor om! Maar het heeft wel iets meer voeten in de aarde dan bij een hond of kat.

Mini woog 50 gram. Om hem te kunnen hanteren en goed te kunnen verdoven is hij eerst in een speciaal boxje bedwelmd met inhalatiegassen. Daarna konden we hem zijn narcosemiddelen per injectie toedienen en hem voorbereiden voor de operatie. De operatie zelf verliep voorspoedig en ook de recovery ging vlotjes.

Mini is klaar voor de operatie

Bij onze kleinste vrienden is het vooral belangrijk dat de temperatuur goed op peil gehouden wordt, aangezien ze snel onderkoeld raken tijdens een narcose, dus dat is nauwlettend in de gaten gehouden.

Nog dezelfde middag mocht Mini weer naar zijn baasje toe om thuis verder te herstellen. Inmiddels is het haar bijna helemaal aangegroeid en voelt Mini zich weer helemaal de oude. Operatie geslaagd!