Afbeelding: kanjer hond opvoeding

Een "Kanjer" van een hond

Kanjer is een gezonde, vrolijke bruine Labrador van ruim 11 maanden. Maar zo vrolijk was hij de eerste keer niet toen hij bij ons op de praktijk kwam. Kanjer was toen 7 maanden oud en leek in de verste verte niet op de Kanjer die hij nu is! 

De eerste keer dat Kanjer bij ons kwam had hij diarree. Maar dat was niet het enige dat opviel. Kanjer was ontzettend mager. En dat bij een Labrador, de grootste schrokoppen die er bestaan! Ook was Kanjer helemaal niet vrolijk, hij was juist bang en schuchter en op de behandeltafel ging hij helemaal uit zijn dak. Hij was echt helemaal niks gewend.

Wat bleek nou? De (nieuwe) baasjes van Kanjer hadden hem via internet opgespeurd. Kanjer was toen al een wat oudere pup en het ging helemaal niet zo goed met hem. Hij werd niet zo goed verzorgd, kreeg niet de juiste voeding en opvoeding kreeg hij al helemaal niet. Daarom was hij niks gewend en vond veel dingen eng. De nieuwe baasjes van Kanjer wisten zeker dat ze Kanjer een beter thuis konden geven en namen hem mee.

Na Kanjer’s eerste bezoekje aan de dierenarts volgden er meer. Niet omdat het zo slecht ging met hem. Nee, het ging juist steeds beter. Eerst kreeg hij medicijnen tegen de diarree. Tegelijkertijd is Kanjer op speciale puppyvoeding van Specific gezet om aan te sterken. Een gezonde voeding waar alles in zit wat hij nodig heeft. Daarna kwam Kanjer elke week langs op de praktijk om te wegen. Kanjer zag er lichamelijk steeds beter uit, maar geestelijk ging het ook steeds beter met hem. Doordat hij elke week kwam, en dan beloond werd met lekkere koekjes, merkte hij dat het helemaal niet eng is bij de dierenarts. Leek het de eerste keer alsof er stroom op het koekje stond, na verloop van sprong hij zelf al op de behandeltafel om zijn koekje te krijgen!

Wij zijn trots op de vooruitgang die Kanjer heeft gemaakt. En dan met name zijn wij trots op de baasjes van Kanjer die zoveel geduld en inzet hebben getoond om deze hond tot de geweldige Kanjer te laten ontluiken die hij nu is. We wensen jullie veel geluk samen!