Joekel; Puppy Consultatie Bureau

Sinds enkele jaren biedt GELRE Dierenartsen puppy- eigenaren het Puppy Consultatie Bureau aan.

Joekel samen met haar vriendin Bonnie
Wat houdt het Puppy Consultatie Bureau (PCB) in?

Het puppyconsultatiebureau wordt gerund door onze paraveterinair assistentes. De pup komt na de vaccinaties op 9 en 12 weken, ook op  4 en 6 maanden leeftijd langs. Tijdens het puppyconsult wordt de pup uitgebreid onderzocht door de assistente en worden er allerlei dingen besproken die interessant zijn voor een opgroeiende pup. 
Ook vinden de pups onze praktijk niet meer zo spannend. De meeste stappen enthousiast de praktijk binnen om een koekje te halen. 


Joekel, een 10 maanden jonge kruising Duitse Staande/ Herder, heeft hier vanaf 4 maanden leeftijd aan deelgenomen. Ze woont met haar baasjes op een mooie woonboerderij in het buitengebied. Hier kan ze de hele dag lekker los rondlopen en heeft ze de beschikking over een mooie kennel en een honden toilet. 

4 maanden

Er wordt goed gekeken naar het gewicht en de conditie van de pup. Joekel weegt op dit moment  15,7 kg. Ze ziet er goed uit!  Ze was bij de vorige afspraken voor de entingen wat aan de schrale kant. Het is belangrijk om een opgroeiende pup mooi slank te houden en een goede volledige puppy voeding te geven. Omdat Joekel een echte buiten pup is, is het belangrijk om haar ook de rust te geven. Om overbelasting te voorkomen is er geadviseerd om haar regelmatig even rust te geven in haar kennel. 

Joekel is nu al goed zindelijk en heeft een eigen hondentoiletje buiten en doet daar haar behoefte. Erg knap op deze leeftijd! 

Daarnaast wordt Joekel helemaal bekeken op tafel. Veel hondjes vinden dit erg spannend. Maar Joekel is al erg vrij en kruipt fanatiek op tafel! Er wordt gekeken naar de oortjes, de ogen, de huid en vacht, pootjes en nagels. Maar ook naar het gebit. Joekel is al begonnen met het wisselen van haar voortandjes en loopt hiermee goed op schema. 

Ook is er advies gegeven over de behandeling van vlooien, wormen en teken.

6 maanden

Joekel wordt inmiddels al een flinke dame en weegt ruim 20 kilo! Een pup van dit formaat kan wel 1 kg in de week groeien. Ondanks dat, is ze mooi slank. Ze springt nog wel veel op naar het bezoek. De assistente heeft wat tips gegeven om dit te voorkomen.

Op de leeftijd van 6 maanden wordt vaak castratie of sterilisatie besproken. Bij Joekel is dit voorlopig nog niet aan de orde, want haar baasjes willen misschien een nestje met haar fokken.

10 maanden

Joekel weegt bijna 25 kilo en is een mooi slank teefje. Ze gaat nog steeds met veel plezier de spreekkamer in. Ze doet alles voor een koekje. Haar gebit is geheel gewisseld en heeft een goede stand.

Joekel heeft inmiddels met een ruim voldoende haar puppy diploma gehaald op de cursus en luistert erg goed. Voorlopig zien we haar niet meer terug. Op 1 jaar leeftijd komt ze weer terug voor de vaccinatie. Hopelijk met net zoveel plezier als voorheen! We wensen Joekel en haar baasjes nog vele gezonde jaren toe.

Joekel 4 maanden oud
Joekel 6 maanden oud
Joekel 10 maanden oud
Groeicurve Joekel