Afbeelding: Chariska verband pootje

Hond Chariska; gebroken pootje

Chariska is een levendige speelse Yorkshire terrier van 3 jaar oud. Ze gaat altijd mee met haar baasje in het mandje vóór op de fiets. Tijdens een van de fietstochten is Chariska plotseling uit de mand gesprongen en gevallen. Direct was duidelijk  dat er iets met het voorpootje van Chariska aan de hand was.

Op röntgenfoto’s bleek dat de botten in de ondervoet van haar pootje gebroken waren. Chariska is direct de volgende dag geopereerd waarbij er een pin in het bot van haar onderbeentje werd geplaatst. Chariska kon daarna direct weer lopen. Al gauw was Chariska weer even levendig en speels als voorheen.  Maar helaas had Chariska weer pech. Zij is zo beweeglijk en speels dat de pin in haar bot los was gaan zitten. Daarnaast was de pin ook nog eens in twee stukken gebroken.

Chariska moest dus voor een tweede keer geopereerd worden. De pin is toen verwijderd en er is een hele stevige botplaat met schroeven op haar bot geplaatst. Na deze tweede operatie kon Chariska haar pootje gelukkig weer direct gebruiken.

De genezing van de fractuur in het pootje duurde vervolgens erg lang. Met regelmatige röntgenfoto’s is de voortgang gecontroleerd. Om de genezing van de fractuur in het onderbeentje te bevorderen heeft Chariska fysiotherapie en hydrotherapie ( daarbij moest Chariska oefenen met haar pootje in het water) gehad. Uiteindelijk was het pootje van Chariska weer sterk genoeg en mochten het botplaatje de schroeven eruit.

Chariska loopt nu weer heel goed op haar pootje en is gelukkig weer even speels en levendig als voorheen. Wij wensen haar het allerbeste toe, en veel geluk voor de toekomst.

Chariska beter gebroken poot