Afbeelding: Buddy gebroken poot hond

Buddy, verhaal eigenaar

Op 4 december 2008 stak Buddy, onze lieve Labrador van toen 6 maanden, ’s avonds  plotseling de weg over. Een automobilist kon hem helaas niet meer ontwijken. Gevolg was dat het rechter achterpootje helemaal open lag, dat alles afgescheurd was en dat het gebroken was. Met hulp van onze buren zijn we snel naar de dierenartsenpraktijk gegaan. 

Al heel snel kwam dierenarts Tom van Wijk er aan. In plaats van dat hij direct zijn rechterachterpoot ging verzorgen (wat ik verwacht had), onderzocht hij natuurlijk eerst de vitale delen. De vitale delen bleken gelukkig allemaal goed te zijn. Vervolgens is de wond verzorgd en hebben we röntgenfoto’s gemaakt. Ons werd eerlijk verteld dat de rechter achterpoot er niet best uitzag. Wij moesten er rekening mee houden dat het pootje misschien geamputeerd moest worden. Maar hoe triest het bericht ook was, wij waren al blij dat onze jong pup dit had overleefd. Vooral ook voor onze kinderen van 5 en 8 jaar.

De volgende dag hebben we na overleg met de dierenarts besloten om het pootje een kans te geven omdat Buddy nog een jonge pup was. Buddy werd direct geopereerd. Wederom werd ons eerlijk en duidelijk uitgelegd dat het een lange weg zou worden en dat de wond intensief verzorgd moest worden (bijna dagelijks naar de dierenartspraktijk!). Maar met de liefdevolle verzorging van het hele team ging dat prima. Iedere dag was het weer een verassing wat voor kleur verband Buddy kreeg. Vaak ook mochten de kinderen dit zelf uitkiezen. Dit hebben de kinderen als zeer prettig ervaren. Buddy bleef heel lief en aanhankelijk. Net of hij begreep dat wij het beste met hem voor hadden.

Na circa anderhalve maand bijna dagelijks bezoek aan de dierenartspraktijk was Buddy zover dat de wond bijna helemaal geheeld was en dat Buddy weer moest proberen het pootje te gebruiken. Dat ging in het begin erg moeizaam omdat hij gewend was geraakt om op 3 poten te lopen! Maar na veel oefenen ging het steeds beter. 

Inmiddels is Buddy een jaar geworden en gaat het heel goed met hem. Hij loopt wel iets mank, maar gebruikt zijn rechter achterpoot steeds meer. Hij red zich prima. Achteraf gezien kunnen wij zeggen dat het inderdaad een hele intensieve periode voor ons is geweest, maar de beslissing om zijn pootje een kans te geven is een hele goede geweest. 

En dankzij het geweldige team van dierenartsen en assistentes  hebben wij nog steeds onze Buddy. Nogmaals  onze hartelijke dank hiervoor!


Familie Dieke