Afbeelding: Buddy gebroken poot hond

Buddy, gebroken poot

In december 2008 werd Buddy, toen 6 maanden oud, aangereden. Buddy is een jonge, enthousiaste chocolate Labrador. Buddy was plotseling overgestoken en tegen een auto gelopen. Hij is door zijn baasjes direct bij ons gebracht. In de praktijk hebben we Buddy eerst gestabiliseerd en daarna zijn wonden verzorgd. Ook hebben we röntgenfoto’s van zijn poot gemaakt. 

 
Al gauw werd duidelijk dat de rechter achterpoot van Buddy er niet best aan toe was. Er zat een grote, diepe vleeswond op de hak. Ook was er veel huid en weefsel verloren gegaan. Het hakgewricht lag geheel open en de botten van het hakgewricht waren zichtbaar. Daarnaast had Buddy een fractuur (breuk) in de groeischijf van zijn onderbeen.
 
Door de combinatie van een grote, diepe wond op de hak en de fractuur, waren er niet veel behandelmogelijkheden. De enige mogelijkheid om de poot te redden was het plaatsen van een externe fixatuur op de poot van Buddy. Dit is een soort framewerk van metalen pinnen en klemmetjes die de poot van Buddy aan de buitenkant stevigheid moesten geven. ( zie foto’s ) Het voordeel van deze externe fixatuur is dat de fractuur in de poot van Buddy kan genezen en dat je ook de mogelijkheid hebt om de wonden op de poot te verzorgen. 
 
Gelukkig heeft Buddy lieve en gemotiveerde baasjes en kozen ze voor behandeling van de poot van Buddy. Voor Buddy, maar ook voor zijn baasjes was deze behandeling wel een hele opgave. Zij moesten bijna anderhalve maand elke dag naar de kliniek komen om de wonden van Buddy te laten verzorgen. Buddy is al die tijd een hele lieve, enthousiaste pup gebleven en niks was hem teveel.
Na anderhalve maand is de externe fixatuur verwijderd. De wonden waren vrijwel geheel genezen. Daarna begon een lange revalidatie voor Buddy. De hak was niet geheel stabiel en was stijf door de grote wonden. Door thuis intensief te oefenen is Buddy uiteindelijk steeds beter gaan lopen. Nu loopt hij nog een heel klein beetje mank maar kan hij zich al heel goed redden. Wij zijn blij dat het zo vooruit is gegaan met Buddy en vinden dat zijn baasjes ook goed werk hebben verricht! Wij wensen Buddy het beste voor de toekomst!

ERVARING EIGENAAR
De eigenaren van Buddy hebben zelf ook nog een leuk verslag geschreven over Buddy. Klik hier om dit verhaal te lezen.
 
Buddyfixatuur gebroken poot