Opname

Opname

In onze klinieken zijn er ruime mogelijkheden om een huisdier op te nemen. De dieren die geopereerd zijn  kunnen in onze opnameruimte rustig wakker worden. Deze operatiepatiënten arriveren meestal 's ochtends en kunnen diezelfde dag weer worden opgehaald. Soms is het ook nodig om een ernstig ziek dier op te nemen, zodat we hier acuut en intensief zorg aan kunnen bieden. Een enkele keer is het dan nodig om het dier meer dan één dag op te nemen om het zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

In de opname hebben wij speciale hokken voor honden en katten waarin de dieren gescheiden verblijven. De hokken worden na elk gebruik goed gereinigd en ontsmet. De dieren komen op een zachte ondergrond te liggen en krijgen indien nodig een lekkere warmtemat.

Wanneer uw hond of kat wordt opgenomen voor een geplande operatie dient deze nuchter te zijn. Dat wil zeggen, de avond tevoren na 18.00 uur geen eten meer, wel water. Honden dienen tevens van tevoren goed uitgelaten te zijn, dit  maakt de opname wat prettiger.

Voor de bijzondere dieren hebben we een aparte opnameruimte met verwarmde hokken waar we extra zuurstof kunnen toedienen. Deze ruimte is gescheiden van de opnameruimte voor honden en katten. Het voordeel hiervan is dat dit minder stress oplevert voor de bijzondere huisdieren.