Operatie

Operatie

Voorafgaand aan de operatie
Wanneer uw huisdier geopereerd moet worden is dit meestal bij een eerder bezoek aan de praktijk met de dierenarts besproken. Voordat er daadwerkelijk tot een operatie besloten wordt, zal de dierenarts eerst een algemeen onderzoek uitvoeren om te kijken of uw huisdier verder gezond genoeg is om onder narcose te gaan en geopereerd te worden. Als dit het geval is dan wordt er een afspraak gemaakt voor de operatie.

Op de dag van de operatie dient uw hond of kat  nuchter te zijn. Dit betekent dat het dier de dag tevoren na 18.00 uur niet meer mag eten, maar wel gewoon water mag drinken! Honden dienen tevens van tevoren goed uitgelaten te zijn, dit maakt de opname wat prettiger.

Let op ! Knaagdieren mogen nooit nuchter zijn en moeten dus gewoon eten tot het moment van operatie.

Operatie
Op het afgesproken tijdstip (meestal 's ochtends) brengt u uw huisdier naar de kliniek. Uw huisdier wordt  meestal meteen opgenomen.  Dit alles gaat altijd in goed overleg.
De assistente zal met u bespreken wanneer de patiënt weer kan worden opgehaald. Meestal is dat op de dezelfde dag. Wanneer u het op prijs stelt kan de dierenarts of assistente u na afloop van de operatie even opbellen om te melden hoe alles verlopen is.

Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal als  uw huisdier bij ons geopereerd wordt?
Klik op de link voor het operatieverloop.